RET over het werken met beschermende folie: | Fleetshield
Klantverhalen / / 2 min

RET over het werken met beschermende folie:

RET had in het verleden metro’s al laten voorzien van beschermende folie en wilde daaroverheen in 2020 huisstijlelementen in folie laten aanbrengen. Ze twijfelden alleen over het soort folie dat ze het best konden gebruiken en vroegen zich af welke drukmethode een optimaal resultaat zou opleveren. Fleetshield hielp het openbaarvervoersbedrijf van de regio Rotterdam een verstandige keuze te maken.

Folieadvies voor metro’s

“Belangrijk voor ons was onder andere dat de rode kleur uit ons logo lange tijd mooi rood zou blijven”, legt technisch specialist bij RET Tristan Zaaijer uit. Rood is een kleur die gevoelig kan zijn voor uv-straling. Vandaar dat de vervoerder het fijn vond dat Fleetshield meedacht over de optimale manier om de folies te produceren. “Omdat we twijfelden over het soort folie en de beste drukwijze zorgde Fleetshield voor diverse drukproeven. We konden hierdoor goed zien welke prints de beste waren.”

Beschermende folie op RET metro

Verrassend flexibel tijdens foliemontage

Tijdens het montageproces verraste de flexibiliteit van Fleetshield RET op verschillende momenten. “Zo werd ons gaandeweg pas duidelijk dat de oude huisstijluitingen op verschillende voertuigen een afwijkende maatvoering hadden. Fleetshield is op zo’n moment direct ter plaatse om mee te denken en snel voor een oplossing te zorgen. Hierdoor konden we uiteindelijk toch alle voertuigen efficiënt van folie voorzien”, vertelt Tristan. “Ook gebeurde het een paar keer dat metro’s die beplakt moesten worden op een andere plaats stonden dan verwacht. Fleetshield past zich in zo’n situatie heel gemakkelijk aan.”

Coronaproof meters maken

De montage van de foliedelen vond plaats midden in coronatijd. “Er kon hierdoor maar een beperkt aantal mensen in de werkplaats terecht. Daarom bekeek Fleetshield hoe we het montageproces zo slim mogelijk konden inregelen. Besloten werd de metro’s ’s nachts te beplakken, zodat we ze niet uit de reizigersdienst hoefden te nemen. Fleetshield liet het werk uitvoeren in verschillende sessies. Na elke sessie stuurden ze ons detailfoto’s van het eindresultaat. Hierdoor konden we op afstand ons akkoord geven. Het werkte prima.”

Meebewegende partij

Tristan vertelt dat RET met een goed gevoel terugkijkt op de samenwerking met Fleetshield. “Belangrijke factoren zijn kwaliteit en prijs, maar het is bijvoorbeeld ook wenselijk dat een partij kan meebewegen met de organisatie”, stelt hij. “Dat kan Fleetshield. Ik was bovendien onder de indruk van hun kennis van materialen en productiemethodes. Dat is ook niet zo gek voor een partij die zoveel ervaring heeft met het beschermen van railmaterieel. Fleetshield liet ons zien dat bepaalde keuzes veel verschil maken voor het eindresultaat.”

Home Blog RET over het werken met beschermende folie: