De ontwerper “Een lichtere, meer duurzame afwerking bleek mogelijk”

De ontwerper

Ontwerp nog slimmer

Een voertuig zo licht en duurzaam mogelijk afwerken, het is een van de zaken waar we u als designer graag bij helpen. Het toepassen van folie biedt vaak uitkomst. Het zorgt ervoor dat materieel minimaal vijftien jaar zijn uitstraling behoudt. Bovendien zijn door het wrappen van materieel in folie doorgaans één of twee verflagen minder nodig. In gewicht komt u daardoor uiteindelijk lager uit. Zeker als u in het interieur ook slim folie toepast. Kies bijvoorbeeld in plaats van zware multiplex panelen voor lichtgewicht panelen behandeld met folie in een houtnerfstructuur. Het scheelt kilo’s en oogt net zo mooi.

Een Life Cycle Analysis van de Universiteit van Twente wees overigens uit dat het grootste milieuvoordeel van materieel wrappen in folie de lagere wasfrequentie is. In plaats van om de week hoeft materieel dan namelijk doorgaans nog maar eens per maand gereinigd te worden. Op jaarbasis levert dit een enorme waterbesparing op. Daarnaast kunnen milieuvriendelijker reinigingsmiddelen gebruikt worden en gaat het reinigen gemakkelijker. Folie voorkomt namelijk dat vuil (zelfs graffitilak) in de onderlaag doordringt. Dat is niet alleen goed nieuws voor de uitstraling van materieel, maar ook voor het milieu en de gezondheid van schoonmaakteams.

Om railbedrijven te helpen bij het behalen van hun Sustainable Development Goals blijven we alert op verduurzamingsmogelijkheden bij het beschermen van railmaterieel. Bijvoorbeeld door restproducten van het folieproces te scheiden. We bekijken momenteel hoe dit in het proces van vervoersbedrijven te integreren is.

De krachten bundelen?

Neem even contact op

100% design freedom
100% design freedom

Klaar om te transformeren?

Proef van het verschil dat we voor uw bedrijf kunnen maken. Laat een van onze specialisten kosteloos een uur met u meedenken. Gewoon ter kennismaking. Het verplicht u tot niets.

Neem even contact op